Responsive image

Οι SXIMA ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ συστάθηκαν ως ομάδα εργασίας το 2011 κι έκτοτε παρέχουν στους πελάτες τους ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών προσαρμοσμένων πάντα στις ιδιαίτερες και εξατομικευμένες απαιτήσεις που προκύπτουν ανά περίπτωση.

Η ανάγκη για διαρκή ενημέρωση και παρακολούθηση των συνεχών εξελίξεων (τόσο σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας όσο και σε τεχνικές εφαρμογές), η αυξανόμενη βαρύτητα των Η/Μ εγκαταστάσεων και των ενεργειακών θεμάτων στον τομέα της δόμησης καθώς και η ανάγκη για σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων, αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες δημιουργίας της εν λόγω διεπιστημονικής ομάδας συνεργατών. 

Οι δημιουργοί και βασικοί συντελεστές των SXIMA ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ είναι οι Μάρκος Μουτσέλης και Παναγιώτης Παπατζίκος, πολιτικοί μηχανικοί και η Χαρά Χρυσοστόμου, αρχιτέκτων μηχανικός. Εν συνεχεία, η ομάδα μηχανικών εμπλουτίστηκε και την Χρύσα Τσακόντση, αρχιτέκτων μηχανικό.


Ποιοι είμαστε

Το δυναμικό των SXIMA ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ αποτελείται από μηχανικούς, οι οποίοι διαθέτουν ισχυρό επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο, που τους καθιστά ικανούς να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις δικές σας απαιτήσεις.


Ο Μάρκος Μουτσέλης αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005. Εν συνεχεία, το 2009 έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα: Προστασία Μνημείων: Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων. Από το 2008 έως και σήμερα έχει συνεχή παρουσία σε κατασκευαστικά έργα ως επιβλέπων μηχανικός εργοταξίου (ανεγέρσεις, επισκευές, ανακαινίσεις κ.λ.π.). Επίσης, δραστηριοποιείται σε έργα αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Βασικά του καθήκοντα αποτελούν η επίβλεψη και η εν γένει τεχνικοοικονομική διαχείριση των κατασκευαστικών έργων, καθώς και η εκπόνηση στατικών μελετών και μελετών εφαρμογής.

Ο Παναγιώτης Παπατζίκος αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007. Κάτοχος μελετητικού πτυχίου στις κατηγορίες στατικών και υδραυλικών έργων. Από το 2007 έως και σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως στη παροχή υπηρεσιών που αφορούν πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά θέματα καθώς και στοιχεία νομιμότητας κατασκευών. Κύριες εργασίες αποτελούν η συλλογή και εκπόνηση όλων των απαραίτητων εγγράφων και σχεδίων για τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων, καθώς και η έρευνα και βεβαίωση υποθέσεων κτηματολογίου και πολεοδομικών θεμάτων, όπως όροι δόμησης, χρήσεις γης, οικοδομησιμότητα, πράξεις τακτοποίησης.

Η Χαρά Χρυσοστόμου αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007. Στη συνέχεια, το 2010 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Πολεοδομίας-Χωροταξίας» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μέχρι το 2009 απασχολήθηκε στο Εθνικό Κτηματολόγιο και από τότε μέχρι σήμερα ασχολείται με θέματα εσωτερικών διαρρυθμίσεων και διακοσμήσεων, με τη σύνταξη μελετών για την έκδοση αδειών, καθώς και με την εκπόνηση μελετών εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης.

Η Χρύσα Τσακόντση έλαβε το δίπλωμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2009. Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική στο τμήμα MSc Sustainable Αrchitectural Studies στο University of Sheffield (red brick university) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2009 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με διάφορα μελετητικά γραφεία ως αρχιτέκτονας-σχεδιάστρια. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και προτάσεις ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων, σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης και μελέτης ΚENAK για τις ανάγκες έκδοσης πολεοδομικών αδειών, τρισδιάστατη φωτορεαλιστική αρχιτεκτονική απεικόνιση και συμβουλευτική περιβαλλοντικής βιώσιμης αρχιτεκτονικής.


Η Ομάδα μας

Η Ομάδα μας

Το δυναμικό των SXIMA ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ αποτελείται από νέους μηχανικούς, με ισχυρό επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο.

περισσότερα..

Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Το ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών που σας προσφέρουν οι SXIMA MHXANIKOI.

περισσότερα..

Έργα

Έργα

Σειρά εικόνων και περιγραφών από έργα που έχουν υλοποιηθεί.

περισσότερα..

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Μακεδονίας 131, Χαριλάου Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 542 48
Τηλ./Fax.: 231 5000071
email: info@sximamixanikoi.com

περισσότερα..